10 Tips til et barnevennlig San Francisco |California| American Adventures

10 tips som gjør San Francisco barnevennlig

9, mars 2018
California

Ikke alle vet at San Francisco er som en lekegrind for barn. Her følger 10 eksempler på ting å gjøre i den vakre juvelen av en by nord i California for deg som er på familieferie med småbarn.

 

1 TA TRIKKEN

Hopp om bord i en av San Franciscos berømte kabeltrukne trikker og bli med opp og ned noen av byens bratte bakker. Det hører med til attraksjonen at trikkekjørerne ringer titt og ofte med signalklokkene, noe som slår an hos både barn og voksne.

 

2 EXPLORATORIET

Det vitenskapelige opplevelsessenteret ligger i Palace of Fine Arts på Pier 15 i sjøkanten og har hundrevis av interaktive utstillinger å by på. Har kan man få håret til å stå rett til værs med statisk elektrisitet, føle seg fram gjennom en mørk labyrint, leke med magneter og rundt 600 andre interaktive opplevelser. TV-selskapet CNN kåret dette til USAs beste barneattraksjon i 2014.

3 SJØLØVENE

Ved båthavnen Fisherman’s Wharf midt i byen venter en eksotisk naturopplevelse. Der ligger dusinvis av sjøløver rundt om på moloene og brøler til hverandre totalt uanfektet av de store strømmene av turister som vantro kommer for å se dem.

 

4 MUSÉE MÉCANIQUE

På Pier 45 kan man ta turen tilbake til fortiden på Musée Mécanique. En «must- see» for familier som besøker San Francisco med barn. Dette er stedet hvor både barn og voksne kan se og oppleve hvordan spillenes verden så ut før dataspillenes inntog.

 

5 BÅTTUR

Bli med en av de mange båtene som tilbyr korte sightseeingturer ut fra en av de mange pirene. Ikke bare får man se San Francisco fra sjøsiden, man seiler under den berømte broen Golden Gate og kommer tett på både fisker, fiskere og annet dyreliv i og rundt sjøen.

 

6 BARNEVENNLIG AKVARIUM

Se glupske haier på centimeters avstand med bare en glassplate imellom, rokker og breiflabber og alskens annet fargerikt som lever i Stillehavet utenfor på San Franciscos barnevennlige Aquarium of the Bay på Pier 39..

7 I ÅPEN BRANNBIL OVER GOLDEN GATE

Kjør over Golden gate Bridge i en åpen, rød brannbil med Fire Engine Tours. Alle deltagerne får ha brannmannsuniform og hjelm på. Noe som slår skikkelig godt an hos barna.

 

8 RIPLEYS BELIEVE IT OR NOT

Den fantasifulle turistattraksjonen fra virkeligheten ligger i175 Jefferson Street. Her er en stor samling med bisarre, utrolige og rare gjenstander fra hele verden, som garantert vil få dem, og deg, til å måpe i vantro.

 

9 SAN FRANCISCO ZOO

Dyr er et sikkerstikk når det gjelder barn. Og San Francisco zoo har over 250 dyrearter, mange av disse er utrydningstruet. Du kan se maurslukere, grizzlybjørner, snøleoparder og koalabjørner.

 

10 GRATIS LEKEPLASS

Det finnes mange fine lekeplasser i San Francisco sentrum. En av de mest kjente er Walter Haas lekeplassen i området Diamond Heights. Her har barna store områder å leke på samtidig som foreldrene får fantastisk utsikt over byen. Kan være smart å planlegge oppholdet sammen med en medbrakt piknik-kurv.

Det finnes mange fine lekeplasser i San Francisco sentrum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skal du til California? Oppdag også 8 av Californias best bevarte hemmelige perler.