NEW YORK

New York! – The Big Apple, byen som aldri sover!

En tur til New York City er en opplevelse for livet. Med berømte attraksjoner som Times Square, Central Park, Empire State Building og Yankee Stadium-for å nevne noen få, er det mer å se og gjøre i et kompakt område enn noe annet sted på jorden. Hver av byens fem bydeler inneholder sin egen liste over ting du må oppleve, flotte restauranter, kulturelle hotspots og uforglemmelige aktiviteter.

Begynn å planlegge reisen – “start spreadin’ the news…..!”

New York City består av fem bydeler

Mens Manhattan og Staten Island er øyer, er Brooklyn og Queens geografisk del av Long Island, og Bronx er knyttet til det amerikanske fastlandet. Øyene er forbundet med broer, tunneler og ferger.  Manhattan er omtrent 13,4 miles lang og ca 2,3 miles bred på sitt bredeste.

Bortsett fra de nordlige og sørlige endene, går byens veier omtrent nord og sør, og gatene løper øst og vest. Enveiskjøring er vanlig, med trafikk som beveger seg østover på like nummererte gater og vest på odde nummererte gater.

Femte Avenue deler øya inn i øst og vestsiden (for eksempel steder på 57th Street vest for Femte Avenue er utpekt “W. 57th St.” og øst for Fifth Avenue, de er “E. 57th St.”). Mens du beveger deg lenger øst eller vest fra Fifth Avenue, øker gateadressene, vanligvis i trinn på 100 fra et kvartal til det neste. For nord-sør-avenyer er 20 kvartal lik en kilometer, og gatene øker mens du går opp i byen.

Kvartaler kan være et nyttig mål for avstand, men vær oppmerksom på din retning: å gå opp fra 1ste Street til 6th Street er omtrent en fjerdedel av en kilometer, men å gå på samme antall kvartaler, fra First Avenue til Sixth Avenue, er omtrentlig en kilometer.

Forslag til

TURER

Weekend Getaways NYC

Vært i New York før, vil du se mer? Har du noen dager til overs? Vil familien se…..

New York Shopping American Adventures
New York sex and the city weekend

Sex and the City (eller Sex og Singelliv på norsk) gikk sin seiersgang på tv over hele …..

INSPIRASJON

NEW YORK

Widar's Tips

Få med deg noe av det som skjer i den pulserende storbyen.

1. Jazz festival
2. Archtober
3. Åpning av skøytebanen
4. NYC Marathon

Les mer

Få et uforpliktende tilbud i dag


TIPS TIL DIN NESTE TUR? RING 47 32 40 07