Orlandos største temaparker - American Adventures

Orlandos største temaparker

14, mars 2018
Florida

Orlando har tre store aktører på temaparker:

SeaWorld Parks and Resorts, Universal Orlando Resort, og Walt Disney World Resort.

Normal åpningstid for parkene er 0900-1900, men dette varierer med park og sesong.  Aldersgrensen for barn er 3-9 år, så 10 åringer må løse voksen billett. Disney og Universal’s vanlige inngangsbilletter ligger på ca 950,- og 850,-for barn inkludert skatter, mens Seaworld og Busch Gardens er noen dollar rimeligere.

I eksklusive Discovery Cove ligger prisen på ca 3000 kroner i høysesong, men så er da også det meste inkludert; Frokost og Varm lunch, drikke hele dagen, garderobe, solstoler, håndkle og solkrem, alle vannskliene, snorkling, surfing og en egen halvtime i vannet med delfiner! I tillegg er inngangsbillett til SeaWorld og Aquatica inkludert!

Det finnes et mangfold av tilbud og kombinasjonsmuligheter. SeaWorld Parks og Universal samarbeider om flere typer billetter, mens Walt Disney World tilbyr diverse ”Magic Your Way Park Hopper Tickets”. Vi kan tilby de fleste typer billetter fra Norge, og noen av dem er ikke tilgjengelige i Florida.

SeaWorld Parks and Resorts:

Seaworld Orlando, Discovery Cove, Aquatica og Busch Gardens Africa, Tampa Bay.

Universal Orlando Resort:

Universal Studios Theme Park og Universal’s Island of Adventure Theme Park

Walt Disney World Resort:

Magic Kingdom Park, Disney’s Hollywood Studios, Epcot, Disney’s Animal Kingdom Theme Park.

Tips for å unngå for store køer i parkene under høysesong:

– Vær i parkene senest 0845 på morgenen.

– Ta en pause midt på dagen og kom tilbake senere på ettermiddagen.

– Benytt flittig Disney’s ”Fast Pass” (gratis) og ”Universal Express Plus Pass” (dyrt). Da har du i snitt en køtid på bare syv minutter.

SeaWorld Parks and Resorts

SEAWORLD ORLANDO

Muligens den parken i Orlando som passer best for både barn og voksne med stor nærkontakt mellom havets skapninger og mennesker. Her finner du de populære “rides” – “Kraken” og « Manta »  – og show du må få med deg er ”Dolphin Days” og det nye ”One Ocean” med spekkhuggeren ”Shamu”.

AQUATICA ORLANDO

Orlandos beste badeland blir bare bedre! I år spruter en splitter ny familieflåte til Aquatica. Ray Rush lover å levere et fullt lastet vanneventyr med tre-i-ett-spenninger som aldri før er sett i parken. Den beste delen er at du ikke må vente lenge, konstruksjonen er godt i gang, attraksjonen åpner i løpet av våren!

DISCOVERY COVE

Her kan du svømme med delfiner og ”stingrays” og snorkle over et stort kunstig rev. Dette er Orlandos mest eksklusive park som bare slipper inn 1000 gjester per dag. Billetter til denne parken må forhåndsbestilles i god tid. Tilbyr eksklusiv Dolphin Swim opplevelser.

BUSCH GARDENS AFRICA, Tampa Bay

En rekke fasinerende attraksjoner basert på eksotiske møter med det Afrikanske kontinent, en blanding av en dyrepark og fornøyelsespark med avanserte berg og dalbaner.  Du blir ”soaking wet” på ”Congo River Rapids” og ”Tanganyika Tidal Wave”, men vil tørke opp på ”Kumba”, Montu” eller ”Gwazi”. Høydepunktet er imidlertid ”SheiKra”, ”America’s only dive coaster” som har et fall på 90 grader, med andre ord ”rett ned”.

UNIVERSAL STUDIOS THEME PARK

”Jump into the action of your favourite movie.” Noen av attraksjonene: “Shrek 4D”, ”,Rip,Ride,Rock it! mens de”gamle” som ” “Terminator 2 3D, “Simpsons- The Ride.” “Revenge of the Mummy” og “Men in Black – Alien Attack” er like populære.

UNIVERSAL’S ISLAND OF ADVENTURE THEME PARK

“The spot for serious thrill seekers”. Her fines noen fantastiske berg og dalbaner som “Incredible Hulk Coaster” og” Spider Man 3-D”. Vil du bli våt er det bare å bli med ”Jurassic Park River Adventure”. Her er også Harry Potter –land!

VOLCANO BAY

I denne helt nye vann temaparken flyter spenning og avslapning i perfekt harmoni. Store og raske vann sklier kombineres med rolige flyterenner for en perfekt familiedag. Det er et tropisk paradis bare noen skritt unna alt Universal Orlando Resort ™ har å tilby.

Mellom Universal parkene ligger “Universal City Walk Orlando” med et pulserende natteliv inkludert “Hard Rock Live”, ”Jimmy Buffet’s Margaritaville”, ”Bob Marley A Tribute to Freedom” og Orlando’s nyeste nattklubb “The Red Coconut Club”. Her er det også en egen stor scene for å ta i mot det spektakulære showet ”Blue Man Group”.

Universal Orlando Resort

Walt Disney World Resort

MAGIC KINGDOM PARK

Dette er Disney’s tradisjonsbærer i Florida og parken som passer best for barna der de møter de forskjellige Disneyfigurene. Dette er den mest besøkte av alle Orlando’s temaparker. ”Splash Mountain” er foruten den daglige paraden med Disney figurer den mest populære attraksjonen,men man må heller ikke gå glipp av ”Pirates Adventure” ”Space Mountain» eller ikonet Cinderellas Castle! 

DISNEY’S HOLLYWOOD STUDIOS

Her spiller filmen hovedrollen og parken er bygd opp av kulisser som forestiller Hollywood på 30 og 40 tallet. Denne er den minste av de fire Disney parkene, men har muligens de to mest populære attraksjonene: ”Rock ’nRoller Coaster starring Aerosmith” (0-100 på 2.8 sekunder) og ”Twilight Zone Tower of Terror” (Heisen faller 13 etasjer). Nyeste attraksjon : ”Star Wars – Path of the Jedi” I juni 2018 kommer Toy Story Land.

EPCOT (Experimental Prototype Community of Tomorrow)

Parken som utvilsomt er den mest populære blant voksne er delt inn i to områder, ”Future World” og ”World Showcase”. ”Mission Space” er parkens mest populære attraksjon, ”Spaceship Earth” muligens den mest kjente og ”Soarin” den nyeste. Så må man jo besøke den norske paviljongen og oppleve” Frozen Ever After” Gå ikke glipp av fyrverkeriet og lasershowet ”Illuminations Reflections of Earth”.

”DISNEY’S ANIMAL KINGDOM THEME PARK”

Dette er den nyeste av Disney’s fire parker og der dyrene står i sentrum. Det er viktig å ta” Kilimanjaro Safaris” så tidlig som mulig på morgenen da dette er parkens mest populære attraksjon og dessuten er dyrene da mest aktive.” It’s tough to be a bug” er en utrolig morsom opplevelse i 3D” Expedition Everest” spennende, og Avatar, Flight of Passage parkens nyeste attraksjon og Disney konseptet på sitt beste. «Dinosaur «er populær og i tiden, og blir det varmt kan man kjøle seg med en tur på «Kali River Rapids»

I tillegg til vannparkene” Disney’s Blizzard Beach Water Park” og” Disney’s Typhoon Lagoon Water Park” har selskapet et stort shopping og fornøyelses område” Disney Springs” med med blant annet”Cirque du Soleil” som en opplevelse av de sjeldne.