California Dream Trip: Fra San Francisco Bay til Fjellene - American Adventures

California Dream Trip: Fra San Francisco Bay til Fjellene

6 DAGER 5 NETTER
Kategori:
  • jenn_parks-Instagram-1348-ig-1678660407550952480_25820619
  • Presidio-3
  • Yosemite
  • HERO_MtStHelena_Napa_CreditVisitCaliforniaRobertHolmes

Beskrivelse

For en episk biltur, er det ikke noe bedre sted enn California.
Robuste fjell, ørkenlandskap og de blendende strendene gir uendelig kamera-muligheter. Denne Golden State reiseruten har et mangfold av edelstener i San Francisco, en slurk av Sauvignon i Tri Valley, California Wild West of Tuolumne County, utendørs opplevelser i Lake Tahoe og Mammoth Lakes, og en bonusopplevelse i filmbyen Burbank. 8-12 dager.

Reiserute

1

San Francisco: Alltid noe nytt å oppdage

Fly til San Francisco International (SFO), hent leiebilen din og start din drømmetur i California. San Franciscos innbydende atmosfære gjør det til et forbløffende levende sted, og her integreres ulike kulturelle påvirkninger fra spanske grunnleggere til de asiatiske og meksikanske innvandrerne fra 1800-tallet til dagens stadig voksende smeltedigel av internasjonale miljøer.
Start med et besøk til Presidio, San Franciscos største park fylt med historiske landemerker og attraksjoner. Presidio ble grunnlagt som spansk militærpost i 1776 og fortsatte å tjene militære formål i 218 år. Få kameraet ditt klar for fantastisk utsikt over bukten fra Inspiration Point, Immigration Point eller Golden Gate Overlook. Se de merkelige og spennende ruinene av Sutro Baths, en gang verdens største innendørs svømmebasseng. Disney-fans kan se den første kjente tegningen av Mickey Mouse og andre Walt Disney-gjenstander på Walt Disney Family Museum. I utkanten av Presidio kan du tilfredsstille din appetitt med amerikansk mat, mikrobryggeri-øl og cocktailer på Sessions at the Presidio. For en mer utfyllende opplevelse, overnatt på Inn at the Presidio, Lodge at the Presidio eller Rob Hill Campground.
Det er mye mer å utforske på Clement Street i nærliggende Richmond District, hvor en rekke butikker og internasjonale restauranter representerer hvert hjørne av kloden fra Burma til Russland. Når du har fått fylt hodet med inntrykk fra The Bay, settes kursen in landet for en tur til Tri-Valley Wine Country.

2

Tri-Valley: Vin og lokal sjarm

Tri-Valley, like øst for San Francisco, er kjent for rikelig med solskinn sammen med en samling kulturelle steder, sjarmerende sentrum, shopping og restauranter. Livermore Valley er California eldste vindistrikt. Disse naturskjønne, bølgende åsene har mer enn 50 vinprodusenter fra 1840-tallet. Viktige vingårder å besøke inkluderer – Concannon Vineyard, et California Historical Landmark og skaperen av Amerikas første Petite Sirah; Wente Vineyards, den eldste familiedrevne vingård i USA og produsent av nasjonens første Chardonnay.; og McGrail Vineyards and Winery, kjent for sin premium Cabernet Sauvignon.
Ølelskere har også mye å velge mellom. Det er mer enn 20 håndverksbryggerier og barer på Tri-Valley Beer Trail. Favorittstoppene inkluderer Shadow Puppet Brewing Company, Eight Bridges Brewing og Three Sheets Craft Beer Bar.
Med sine små og sjarmerende gater med trær og historiske forretninger, er downtown Pleasanton en velkommen pause fra all aktivitet. Rusle gjennom butikkene for en suvenir, sjekk ut lørdagenes Bondens Marked og nyt et meksikansk måltid og en margarita på Blue Agave Club før du drar ut til neste stopp, Tuolumne County.

3

Tuolumne: Yosemite og Gold Country til High Sierra

Kikk ut av bilvinduet og se den fantastiske overgangen fra de rullende vinmarkene i Tri-Valley-regionen til de majestetiske skogene og fjellene i Sierra Nevada komme til syne. I Groveland, en av de viktigste innfartene til Yosemite, serverer Iron Door Saloon, Californias eldste saloon fortsatt drinker. Ta en kald en og sjekk ut den antikke innredningen. Ride-entusiaster kan ta en omkjøring til Pine Mountain Lake Stables for en tur på en ekte autentisk Western sti (sesongbestemt – må reserveres).
Du vet at du er i Californias historiske Gold Rush territorium når du går på toget i Railtown 1897 State Historic Park i Jamestown. Parken er hjemsted for en samling av autentiske dampdrevne tog som ofte finnes i filmer og fjernsyn. Følg Walk of Fame inn i Jamestown sentrum. Messingskilt viser veien og inneholder navnene på alle filmene som er spilt inn i Tuolumne County.
Fortsett på Sonora Pass (Highway 108, stengt på vinteren) inn i High Sierra for å se Columns of the Giants og Trail of the Gargoyles, to spektakulære vulkanske fjellformasjoner i Stanislaus National Forest. Alle High Sierra’s spennende friluftopplevelser ligger like ved. La bilen stå igjen, det er tid for sykling, fotturer, kajakkpadling, camping og alle slags vintersport. Den utendørs moroa fortsetter ved neste stopp, Lake Tahoe.

4

Lake Tahoe: Utendørs aktiviteter i uovertruffen skjønnhet

Fjelltopper, furuskog og fantastisk utsikt florerer på vei til Lake Tahoe, den største alpinsjøen i Nord-Amerika. Som en helårsdestinasjon er det friluftsaktiviteter overalt. Sjekk ut populære Emerald Bay for fotturer, kajakkpadling, SUP og piknik på sjøens strender. Naviger deg til Vikingsholm Trailhead for en kort tur til Vikingsholm Castle. Dette skandinaviskstilte hjemmet regnes som en av de fineste i sin type i USA. Den misunnelsesverdige beliggenheten ved sjøen gir deg enestående utsikt over Emerald Bay. Gå i butikkene og unn deg lunsj i Heavenly Village på sørkysten. Spar litt tid til Lake Tahoe Scenic Drive, en pittoresk, 116 kilometer lang biltur rundt hele innsjøen. Turen tar omtrent en halv dag og gir deg mange foto muligheter underveis.
Ikke bli overrasket hvis du velger å bli en natt eller to siden det er så mye å se og oppleve. Overnattingssteder spenner fra koselige fjellhytter, hytter, hoteller og mer, alle med ferieverdige aktiviteter: ridning, direkte tilgang til stranden, båtturer, vannsport og snøscooterkjøring om vinteren. Hvis du ikke har fått nok av fjellopplevelser, slapp av – Mammoth Lakes er ditt neste stopp.

5

Mammoth Lakes: Fler Opplevelser i fjellene

Du har ikke forlatt skjønnheten til Yosemite ennå mens du reiser sørover til Mammoth Lakes, et favorittsted for besøkende til California. Det er perfekt plassert for å utforske Yosemite samt Death Valley National Park, spøkelsesbyen Bodie, Mono Lake, fascinerende basalt kolonner på Devils Postpile National Monument og mye, mye mer.
Utendørs opplevelser er rikelig i Mammoth. Nyt kajakkpadling, båtliv, SUP og fiske. Ikke gå glipp av den naturskjønne gondolturen til den 3 371 meter høye toppen av Mammoth Mountain. Det er en restaurant på toppen med 360 graders utsikt. Om vinteren er det et skiløper- og snowboarder-paradis med løyper for alle nivåer på legendariske Mammoth Mountain. Sommeren er topptid for terrengsykling på 129 kilometer stier på Mammoth Mountain Bike Park. På høsten kan du ta Lakes Basin Trolley for å se de intense høstfargene som dekker fjellsidene. Du vil planlegge for mer enn en dag her før du drar til Burbank i solfylte Sør-California.

6

Bonus: Burbank og Sør-California

Hvilken tur til California ville være fullstendig uten å utforske “Media Capital of the World”? Kjør sørvest inn i Burbank, som ligger bare noen minutter fra Hollywood i Los Angeles County. Tallrike media giganter er plassert her, for eksempel Walt Disney Company, Warner Bros, Nickelodeon og Cartoon Network, samt nesten 1000 andre produksjons studioer. Ta deg tid til å se et live-tv-show eller ta en studietur på baksiden av scenen.
Oppdag en annen side av Burbank i byens karakteristiske nabolag: fantastisk retro- og boutique-shopping i Magnolia Park, den berømte West Coast Customs kjendis bilbutikken i flyplassdistriktet, up-and-coming foodie-hotspots i Media District, og underholdning og teater i Downtown Burbank, bare for å nevne noen. Fans av litt mindre kjente landemerker kan ta en selfie med statuen på den eldste Bobs Big Boy-restaurant, ta et bilde foran det ikoniske Warner Bros vanntårnet og reserver bord (og kanskje se en kjendis) på den historiske SmokeHouse Restaurant.
Burbank ligger 10 minutter unna attraksjoner som Universal Studios Hollywood, Hollywood Bowl og den verdensberømte Hollywood Walk of Fame.
Når du har fått nok av spenning i Sør-California kan du fly hjem fra Los Angeles International Airport (LAX), bare en time unna, eller Hollywood Burbank Airport (BUR), som tilbyr non-stop-flyreiser til store byer i hele USA. .