I Morgan Kane's fotspor - den ultimate western turen- American Adventures

I Morgan Kane’s fotspor

11 DAGER 10 NETTER
Kategori:
  • lake
  • New Town Dancers
  • Midtvesten – American Adventures
  • i284571214393413161._szw1280h1280_
  • Couple take a break in Antelope Canyon, a slot canyon in Arizona. MR: B1- Dawn Blancaflor, M5- Charlie Munsey

Beskrivelse

I Morgan Kanes fotspor er vår hyllest til Norges største wester-helt noensinne.

I perioden 1966-1985 skrev bankmannen Kjell Hallbing 85 bøker om Morgan Kane. Mer enn 35 millioner bøker er solgt over hele Europa om denne sammensatte og lett psykotiske revolvermannen.  Det unike med bøkene er at den fiktive figuren opererer i en delvis historisk korrekt bakgrunn. En broket bakgrunn skrevet og utgitt i ukronologisk rekkefølge gjør det vanskelig å følge en rød tråd på en slik rundreise.  Det er derfor referanser til bøkene nederst hver dag, hvor Morgan Kane opererer både som ung speider for hæren, gullgraver, Texas Ranger og US Marshall.

Reiserute

1-2

Dag 1 – Kansas City

Du starter i Kansas. I de fleste bøkene starter oppdraget, og dermed reisen, her. En snau times kjøretur nord ligger Fort Leavenworth, som var en av de store stasjonene til US Marshals.
I dag er Kansas City mest kjent for BBQ og jazz, og er en livlig storby ved Missouri-elven.

Bok: “Djevelens Utvalgte”

2

Dag 2 – Kansas City – Pratt – Dodge City – Denver

Dodge City var opprinnelig et stopp på Santa Fe Trail, og på Morgan Kane’s tid et jernbane knutepunkt.  I dag er det et sentrum for kvegdrift og kjøttproduksjon, og sete for The National Beef Plant på grunn av beliggenheten på 1800 tallets største naturlige forflytting av kveg; The Great Western Cattle Trail.

Bok: “Morder og Marshall”

 

3

Dag 3 – Denver – Laramie – Cheyenne

 

4

Cheyenne – Buffalo

 

5

Buffalo – Casper – Little Bighorn

 

6

Bismarck/Black Hills

 

7

Fargo

 

8

Dag 8 –

 

9

Dag 9 – Muscle Shoals til Huntsville

69 miles
I dag tar du deg til Huntsville, hvor du finner en av statens største musikk arrangementer, Big Spring Jam, som arrangeres hver september, samt mange mindre musikk arrangementer gjennom hele året. I det elegante sentrumsområdet ligger Washington Square, et mini underholdnings område med levende musikk. Frisk opp natten med et besøk på Humphrey ‘ s New Orleans liknende patio, hvor du kan oppleve levende musikk som spenner fra Blues, rock, bluegrass og jazz seks kvelder i uken. Eller sjekk ut Crossroads Café og Jazz Factory. Bridge Street Town Centre har et herlig frilufts shopping område, restauranter og kino, og du kan til og med ta en gondoltur på innsjøen.
I tillegg til musikken må du ikke gå glipp av muligheten til å besøke US Space and Rocket Center, verdens største Space Museum. Her finner du en romferge i full størrelse, en Saturn V rakett, den faktiske Apollo 16 kapselen og en måne sten. Planlegg å ta en 4 G-opplevelse i Space Shot Tower og den Motion-baserte simulatoren Space Walk.
Overnatting-Huntsville

10

Huntsville til Birmingham

101 miles
Selv om det ikke er Alabama hovedstad, er Birmingham statens største by. Byen var tungt involvert i borgerrettsbevegelsen. I dag er den bedre kjent for sin lekne modus. Et må-se for jazz entusiaster er Alabama Jazz Hall of Fame som hyller de store Alabama kunstnere NAT King Cole, Duke Ellington, Lionel Hampton og flere. Hele året kan du høre jazz fra nattklubber på steder som Ona ‘ s Music Room og Blue Monkey. The Five Points Entertainment District tar hensyn til alle musikk smaker og har noen gode restauranter også. Få en autentisk sørstats frokost på Original Pancake House og liker du sjømat er en restaurant kalt Fish Market stedet for deg! Birmingham Museum of Art er det største kommunale museet i Sørøst. Birmingham ‘ s versjon av Civil Rights historien er fortalt ved Birmingham Civil Rights Institute. En kjøretur til Vulcan Park lar deg se Birmingham og den største panoramautsikten over de rødfagede fjellene. Birmingham Botanical Gardens vil gi deg en pusterom blant blomstene hvis det er en varm dag. Og for noe litt annerledes; på Barber Vintage Motorsports Museum som ligger noen miles utenfor Birmingham har et stort utvalg av motorsykler.
Overnatting-Birmingham

11

Dag 11 – Birmingham til Mobile

258 miles
Mobile er en av de eldste byene i Amerika. Grunnlagt i 1702 som den opprinnelige hovedstaden i Louisiana Territory. Det er få byer som kan skryte av en slik rik historie og førsteklasses beliggenhet som Mobile. Besøkende kan beundre den rene skjønnheten i byen-fantastiske solnedganger, frodig løvverk, spektakulær historisk og moderne arkitektur, fantastiske museer, diverse kunst og kultur og flere berømte sjømat restauranter. Mobile holdt den første kjente Mardi Gras i 1703 (ja, før New Orleans), og er vertskap for USAs familie- Mardi Gras hvert år.
Husk når du snakker til lokalbefolkningen at den korrekte uttalen av byens navn er Mo-Beel, gitt den myke vekt på andre stavelse av sine franske grunnleggere. Og etter å ha levd under seks forskjellige nasjonale flagg, gjenspeiles det i de mange fargerike lokale restaurantene. Prøv noen av godbitene til Tiny Diny, som har den høyeste marengs på sin kokos krem pai, Pollman’ s Bake Shop brownies eller Three Georges håndlagede sjokolade praliner. Bailey ‘ s restaurant er kjent for å ha oppfunnet West Indies Salad, hvit krabbe blandet med løk, eddik og olje. Wintzell ‘ s Oyster House har servert dem stekt, stuet eller nakne siden 1928. Som du ville forvente i Jimmy Buffett ‘ s hjemby, har “Lo Da”, Dauphin Street Entertainment District over 20 musikk etablissementer.
Fort Conde, den opprinnelige bosetningen i Mobile-området, ble bygget rett på mobile Bay. Fort Conde besøkssenter er full av informasjon om byen. I Bellingrath Gardens er det alltid noe som blomstrer. The Museum of Mobile og Mobile Museum of Art har svært interessante samlinger. USS Alabama er et slagskip fra andre verdenskrig.
Overnatting-Mobile

12

Dag 12 – Mobile

258 miles
En dag til i Mobile vil tillate deg å høre lyden av bølgene forsiktig slå mot 32 miles av hvite sandstrender og glitrende vann i Gulf Shores området. Point Clear, som huser Grand Hotel Marriott Point Clear Resort and Spa, er på vei fra Mobile til Gulf Shores. Selv om du ikke bor der, er det et herlig sted å stoppe for en kopp te og daglig militær kanon salutt! Fairhope, også på ruten, er en av de mest romantiske kystbyene i Amerika i henhold til Coastal Living Magazine.
Du kan høre veldig lokal musikk på Florabama rett på Florida/Alabama State line eller prøve Pink Pony puben rett ved stranden for live-opptredener.
Overnatting-Mobile

13

Dag 13 – Mobile til Montgomery

170 miles
På veien mellom mobile og Montgomery kan du begynne å oppdage legender av Hank Williams i Mount Olive, hvor han ble født i 1923 og i Georgiana, hvor han tilbrakte sin barndom. USA Route 31 har blitt kåret til Hank Williams Lost Highway. Når du kommer til Montgomery, Alabama, finner du en travel by som også feirer sin historie og musikalske kultur. Det sjarmerende gamle Cloverdale historiske området har blitt omgjort til klubber, barer og restauranter. Slapp av og lytt til varm jazz på 1048 Jazz and Blues Club, eller nyt en drink og et måltid på den nærliggende Montgomery BREW pub, som har levende musikk torsdag – lørdag.
Som et arnested for aktivitet under borgerrettighetsbevegelsen på 1960-tallet, er Montgomery også stedet hvor den Konfederasjonens president Jefferson Davis bodde. I Capitol bygningen tok Jefferson Davis eden som president i Confederate States of America. Her endte også Selma-til-Montgomery marsjen med Dr. King ‘ s rørende tale fra trappen til Capitol. Rosa Parks Museum og Civil Rights Memorial forteller historien om de modige kvinnene som nektet å flytte seg bakerst i bussen, i hovedsak den første ikke-voldelige protesten til borgerrettsbevegelsen.
Old Alabama Town, en av Sørstatenes fremste historiske landsbyer, er en samling av autentisk restaurert 19nde og 20 århundre bygninger som strekker seg langs seks kvartaler i hjertet av historiske Montgomery, Alabama. Over 40 restaurerte bygninger inkluderer et originalt 1850-byhus, skole, en bomulls-maskin, smie, butikk, mølle, taverna, tømmerhytte, låve, herskapshus og mer. Her kan du oppleve livet i Montgomery slik det var i tidlige tider.
Overnatting-Montgomery

14

Dag 14 – Montgomery

Spar litt tid i dag til å utforske Hank Williams Museum. Det var i Montgomery at Hiram Williams ble Hank og vant sin første talentkonkurranse med en original sang når han var 14 år. Tilfeldighetene plasserte ham i et pensjonat drevet moren som var naboen til Jefferson Davis Hotel, som var studioet til WSFA radio. Hans mor forlot pensjonatet for å kjøre Hank og bandet rundt Alabama til konserter da han droppet ut av skolen i 10nde klasse. Hank Williams, Jr har gjort den største samlingen av Williams memorabilia tilgjengelig for museet.
Overnatting-Montgomery

15

Dag 15 – Montgomery til Atlanta

152 miles
En svært enkel kjøretur nordvest langs Interstate 85, som tar deg rett tilbake til flyplassen. Med en kvelds avgang har du tid til å slappe av om morgenen før du drar. Når du drar fra Atlanta vet du at du har utforsket og opplevd noe av den beste musikken i verden.

Fyll ut skjemaet nedenfor for å fortelle oss hva du leter etter